Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

inokystiki-mastopatheia-kai-inoadenoma-mastoy-enimerotheite-gia-tis-kaloitheis-pathiseis.jpg

Ανάμεσα στις καλοήθεις παθήσεις μαστού ένας μαστολόγοςεξετάζει σε μεγάλη συχνότητα τοινοαδένωμα μαστού και την ινοκυστική μαστοπάθεια. Απαντάμε σε συχνές ερωτήσεις ασθενών που θέλουν να γνωρίζουν περισσότερα για αυτές τις δύο παθήσεις.

Τι είναι το ινοαδένωμα;
Πρόκειται για μία καλοήθη οντότητα στον μαστό που επηρεάζει συνήθως τις γυναίκες λίγο πριν μπουν στην εμμηνόπαυση. Ένα ινοαδένωμα κάνει την εμφάνισή του σαν ψηλαφητό ογκίδιο σφικτό ή απαλό και έχει μέγεθος μπιζελιού. Με την κίνηση του χεριού μπορεί να μετακινείται εύκολα.


Που εντοπίζεται;
Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του μαστού ή και στους δύο ταυτόχρονα. Αν η ασθενής έχει την τάση να εμφανίζει ινοαδενώματα, τότε μπορεί να πολλαπλασιαστούν.


Πως εμφανίζεται;
Πρόκειται για ένα στρογγυλό οζίδιο που συνήθως δεν πονάει και έχει άμεση σύνδεση με τις αναπαραγωγικές ορμόνες.


Τι είναι η ινοκυστική μαστοπάθεια;
Στις ηλικίες μεταξύ 30 - 50 η ινοκυστική μαστοπάθεια ή αλλιώς δυσπλασία μαστών είναι μία από τις συνηθισμένες παθήσεις μαστού. Στην ουσία πρόκειται για μία καλοήθη πάθηση με αυξημένες πιθανότητες να εμφανιστεί σε γυναίκες με κληρονομικότητα. Συνήθως η ινοκυστική μαστοπάθεια παρουσιάζει ύφεση μετά την εμμηνόπαυση.


Ποια είναι τα συμπτώματα
Τα συμπτώματα φτάνουν στην κορύφωσή τους μερικές ημέρες πριν ξεκινήσει η έμμηνος ρύση. Έπειτα παρουσιάζουν ύφεση και ο κύκλος ξαναρχίζει ανάλογα με τον κύκλο της γυναίκας.
Τα κυριότερα συμπτώματα που απασχολούν τη γυναίκα στην ινοκυστική μαστοπάθεια είναι ότι οι μαστοί εμφανίζουν σκληρή σύσταση και έχουν ανώμαλη υφή. Οι μαστοί στην αφή δίνουν την εντύπωση διάσπαρτων εξογκωμάτων λόγω ανάπτυξης κυστικών δομών. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός γυναικών από την άλλη που εμφανίζουν ανυπόφορο πόνο σε σημείο να μην μπορούν να αγγίξουν τον μαστό τους.
Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τις δύο καλοήθεις παθήσεις των μαστών από τον ειδικό μαστολόγο και χειρουργό μαστού.

FISSAS_GIANNBNIFSFGGDFGBDFGBFDG.jpgΦΥΣΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΥ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση