Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

blue-whale-game-challenge.png

Το κορίτσι έφερε τραύματα που φέρεται να είχε προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φαίνεται πως καταγράφεται κρούσμα τραυματισμού ανήλικου παιδιού ως συνέπεια του διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα» που οδηγεί σε αυτοτραυματισμούς και, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και σε αυτοχειρία!

Πρόκειται για μία 15χρονη μαθήτρια από την Κατερίνη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Το κορίτσι έφερε τραύματα που φέρεται να είχε προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 15χρονη Κ.Κ. Φέρεται να πήρε οδηγίες μέσω facebook από κάποιον που της ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και στη συνέχεια να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών! Η κοπέλα αυτοτραυματίστηκε, αλλά πήρε μόνο δυο χάπια και επειδή φοβήθηκε είπε τα πάντα στους γονείς της, οι οποίοι τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Κατερίνης και υπέβαλαν σχετική καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ.. Η Ασφάλεια Κατερίνης ερευνά αν πράγματι ο τραυματισμός της 15χρονης έχει σχέση με το επικίνδυνο παιχνίδι και ζήτησε άρση απορρήτου των επικοινωνιών της για να διαπιστωθεί με ποιον συνομιλούσε στο κοινωνικό δίκτυο και της έδινε οδηγίες.

Η «Μπλε Φάλαινα» είναι ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας 50 ημερών που διεξάγεται μέσω των social media μεταξύ εφήβων ηλικίας μεταξύ 12 και 16 χρόνων, οι οποίοι καλούνται να περάσουν μια σειρά από επικίνδυνες δοκιμασίες ακολουθώντας οδηγίες. Οι άγνωστοι συνομιλητές τους που έχουν ρόλο «καθοδηγητή», απειλούν τα παιδιά ότι έχουν τα στοιχεία τους σε περίπτωση που θα θελήσουν να εγκαταλείψουν το παιχνίδι!

Ως τώρα, φέρονται να έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 300 θάνατοι παιδιών που συμμετείχαν στην «Μπλε Φάλαινα». Γι' αυτό, οι αστυνομικές αρχές πολλών χωρών της Ευρώπης έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για το επικίνδυνο παιχνίδι, εφιστώντας την προσοχή των γονέων. Ωστόσο, ως τώρα δεν είχε καταγραφεί κάποιο περιστατικό στην Ελλάδα.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Σχόλια  

Βαβάκος Βασίλειος
+3 #1 Βαβάκος Βασίλειος 16-05-2017 12:07
Νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η αρχική ενημέρωση για αυτή την υποτιθέμενη απειλή από την τηλεόραση (στην ΕΡΤ1 το είδα εγώ) και συνέχίζει να γίνεται από τα ΜΜΕ είναι περισσότερο διαφήμιση προς τα παιδία παρά ειδοποίηση και επισήμανση κινδύνου προς τους γονείς. Φωτογραφίες, video με γαλάζιες φάλαινες τύπου National Geographic και με μουσική υπόκρουση, επιτηδευμένες φωνές παρουσιαστών κλπ...
Μετά απορούμε για τα παιδιά που αυτοτραυματίζονται.
Οι γονείς χρειάζονται συστηματική ενημέρωση από επαγγελματίες ψυχολόγους για να αντιλαμβάνονται πότε και πως τα παιδιά τους κινδυνεύουν από την χρήση του Internet καθώς επίσης και πως πρέπει να αντιδρούν όταν αντιληφθούν κάποια απειλή. Όλα τα άλλα είναι υπερβολές των αμόρφωτων παραγόντων που διευθύνουν τα ΜΜΕ και διαμορφώνουν τους συγχρονους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους.
Ευχαριστώ.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση