Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ukyfgufkufufv.jpg

Στο πλαίσιο των εργασιών της 68ης Συνόδου του Π.Ο.Υ. Ευρώπης που λαμβάνει χώρα στη Ρώμη, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κος Ιωάννης Μπασκόζος αναδείχθηκε Πρόεδρος της 26ης Μόνιμης Επιτροπής της Περιφερειακής Επιτροπής για τον Π.Ο.Υ Ευρώπης   (26thSCRC) της οποίας είναι μέλος από το 2016.

Το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντική διάκριση για την Ελλάδα καθώς ενισχύεται η διεθνής παρουσία της χώρας μας στο χώρο της υγείας και η συμμετοχή στα όργανα διοίκησης του Π.Ο.Υ.

Υπενθυμίζεται ότι η SCRC είναι το εκτελεστικό όργανο του Π.Ο.Υ. Ευρώπης και διασφαλίζει τόσο την εφαρμογή των αποφάσεων της Περιφερειακής Επιτροπής (RC) όσο και των πολιτικών δημόσιας υγείας από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας. Παράλληλα έχει συμβουλευτικό ρόλο τόσο προς την RC όσο και προς την Περιφερειακή Διευθύντρια.

Η συνεργασία του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας και του Π.Ο.Υ. Ευρώπης έχει αναβαθμιστεί μέσα από τη συνεργασία για τη μεταρρύθμιση των πολιτικών δημόσιας υγείας (πρόληψη κι αγωγή υγείας), μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διασφάλισης της καθολικής πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για όλους με βάση την οδηγία του Π.Ο.Υ. « Να μην μένει κανένας πίσω».

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση