Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

mmm_revmatopatheis.jpg

Tα σοβαρά προβλήματα των ατόμων με ρευματικά νοσήματα στην μετακίνησή τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς επισημαίνει σε επιστολή της η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη ζητώντας του την παρέμβαση του αλλά και τη συνεργασία των δύο φορέων για την εξεύρεση λύσης.

Πρόσφατο περιστατικό τραυματισμού ασθενούς στην προσπάθεια της να επιβιβαστεί σε τρόλεϊ δείχνει πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη μαρτυρία της κ. Δήμητρας Καβουροπούλου- Σκαλιαράκη η οποία είναι ρευματοπαθής «στις 8 Οκτωβρίου, στην προσπάθεια μου να χρησιμοποιήσω το τρόλεϊ, για να μεταφερθώ στο κέντρο της Αθήνας, είχα την ατυχία να βρεθώ με ρήξη μηνίσκου και να ταλαιπωρούμε έως και σήμερα, για την αποκατάσταση του δεξιού ποδιού μου. Αιτία ήταν, η έλλειψη μπάρας, που θα χρησίμευε έτσι ώστε η πρόσβαση μου να ήταν ευκολότερη. Το 2018, οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα είναι αποκλεισμένοι από τα μέσα μεταφοράς, γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη για όλους αυτούς, που αντιμετωπίζουν μεν κινητικά προβλήματα, αλλά δεν είναι απαραίτητα σε αναπηρικά αμαξίδια. Κάθε ημέρα, είναι ένας αγώνας, για την κατάκτηση των ανύπαρκτων δικαιωμάτων μας».

Οι ασθενείς που νοσούν από  ρευματικές παθήσεις δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ,ιδίως λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς δεν υπάρχουν σε πολλές στάσεις προεξοχές για τα εμποδιζόμενα άτομα, ώστε να ανεβαίνουν με ευκολία στο εκάστοτε όχημα. Επίσης δε χρησιμοποιείται η επιγονάτηση, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η είσοδός τους στο όχημα καθώς επίσης δε βρίσκουν συχνά κάθισμα, κάτι που είναι εξίσου απαραίτητο.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα, κ. Αθανασία Παππά εξηγεί  στην επιστολή προς τον κ. Σπίρτζη πως «στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η ενημέρωση των οδηγών των επιβατικών οχημάτων σχετικά με τους νοσούντες από ρευματικά νοσήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά συνάμα και η εξεύρεση λύσεων για την  ομαλοποίηση της μετακίνησης τους ώστε να μην αποκλείονται από της καθημερινές του συνήθειες και να μην αναγκάζονται να προσφεύγουν σε άλλους δαπανηρούς τρόπους μετακίνησης».

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση