Τοπικά Νέα Δωδεκανήσου

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Omilos-OTE-Ygeia-Paidion-8.jpg

Μια μεγάλη αγκαλιά έγιναν οι κάτοικοι της Τήλου και Νισύρου για να υποδεχθούν την εθελοντική Ομάδα των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά»,

αποδεικνύοντας ότι η εθελοντική προσφορά είναι πάντα ευσπρόδεκτη και ότι Εθελοντισμός σημαίνει ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΥΝΕΧΕΙΑ – ΣΥΝΕΠΕΙΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ σ’ έναν κοινό σκοπό, που δεν είναι άλλος απ’ αυτόν της προσφοράς προς τον ακριτικό πληθυσμό, ιδιαίτερα σε εποχή κρίσης, μα πάνω απ’ όλα σημαίνει αγάπη .

Στο χρονικό διάστημα από 15 έως 22 Απριλίου 2016 οι ΦΚΠΙ «Ανοιχτή Αγκαλιά» πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής στα δύο νησιά με την οικονομική κάλυψη της LIDL HELLAS και το Πρόγραμμα Clown Doctor με την Υποστήριξη της Alpha Bank.

Στην αποστολή συμμετείχαν ιατροί από τα Νοσοκομεία Παίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης  και το Μαιευτήριο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ. Το επιστημονικό προσωπικό αποτελούσαν 4 Παιδίατροι, Παιδοχειρουργός, Παιδο-ορθοπεδικός, Οφθαλμίατρος, Καρδιολόγοι, Ακτινολόγος, Γυναικολόγος, Μαία, Παρασκευάστρια, Νοσηλευτές εθελοντές της Ανοιχτής Αγκαλιάς.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.400 ιατρικές πράξεις σε παιδιά και ενηλίκους και στα δύο νησιά. Σε όλα τα παιδιά που προσήλθαν, ελήφθη λεπτομερές περιγγενητικό-ατομικό-οικογενειακό και κοινωνικό ιστορικό, έγινε λεπτομερής παιδιατρική εκτίμηση και συζητήθηκαν με τους γονείς τα προβλήματα και ο τρόπος χειρισμού τους.

Εξετάσθηκαν όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, από βρέφη έως 15 ετών. Τα παιδιά σε γενικές γραμμές είναι φροντισμένα, παρακολουθούνται από ιδιώτες ιατρούς (όπως πάντα οι γονείς στην πλειονότητά τους φροντίζουν τα παιδιά τους), ενώ το 1/3 των παιδιών εμβολιάσθηκε δωρεάν. Τα ιατρικά ευρήματα διαφέρουν σε  κάθε νησί. Έγινε ενημέρωση στους εφήβους για το εμβόλιο το οποίο πρέπει να γίνεται και για τα μεταδιδόμενα νοσήματα. Άρνηση παρατηρήθηκε από μητέρες, κυρίως αλλοδαπές, για τον εμβολιασμό γενικά.

Πολλά προβλήματα παρουσίασαν οι ενήλικες, οι οποίοι δεν ακολουθούν την φαρμακευτική αγωγή που πρέπει. Όπου κρίθηκε απαραίτητο, δόθηκαν οδηγίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και έγινε παραπομπή. Υψηλό ποσοστό άγνοιας ή κακής πληροφόρησης ως προς τα θέματα υγιεινής κ.ά., αποτελούν ένδειξη ότι οι γονείς και τα παιδιά στα ακριτικά νησιά έχουν ανάγκη από ενημέρωση, μέτρα  πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης.

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Νισύρου τους υποδέχτηκαν  μ’ ένα πανό που φιλοτέχνησαν τα ίδια, ευχαριστώντας μας για την δωρεά της παιδικής χαράς του Σχολείου τους. Συγκινητική ήταν και η υποδοχή του Συλλόγου Γονέων, που τους υποδέχτηκαν με ποιήματα και τραγούδια.

Η μακρόχρονη σχέση με τα παιδιά και τους ενήλικες είναι γεμάτη αναμνήσεις, από τις οποίες είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιες στιγμές γιατί μπορεί να αδικήσεις κάποιες άλλες. Οι έφηβοι αγωνιούν, όπως πάντα, αναζητώντας καλύτερους τρόπους ζωής. 

Στα 23 χρόνια παρουσίας τους, οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής περιβάλλουν με αγάπη και σεβασμό όλους τους ακρίτες. Εδώ και 23 χρόνια οι Εθελοντές Γιατροί και Νοσηλευτές προσφέρουν απλόχερα τις υπηρεσίες τους στον ακριτικό πληθυσμό με Αγάπη και Σεβασμό.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση