Μητέρα - Παιδί

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Dyslexia.jpg

Την βασική αιτία του γιατί οι άνθρωποι γίνονται δυσλεκτικοί φαίνεται να ανακάλυψαν νευροεπιστήμονες. Χρησιμοποιώντας μαγνητικές τομογραφίες εξέτασαν τον εγκέφαλο ατόμων με δυσλεξία εντόπισαν σημαντικές διαφορές στις αποκρίσεις τους σε μια σειρά από οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα.


Οι εγκέφαλοι των ανθρώπων που δεν είχαν δυσλεξία είχαν αυξημένη ικανότητα στην αναγνώριση επαναλαμβανόμενων λέξεων ή εικόνων σε μια διαδικασία που είναι γνωστή ως «νευρική προσαρμογή», ενώ μια «νευρική υπογραφή» αναγνωρίστηκε μεταξύ των δυσλεκτικών, ο εγκέφαλος των οποίων εμφάνιζε χαμηλότερα επίπεδα «πλαστικότητας» ή δυνατότητας απόκρισης.
Οι ερευνητές εντυπωσιάστηκαν που βρήκαν μια τόσο ευρεία γκάμα διαφορών και υπέθεσαν ότι η δυσλεξία εμφανίζεται μόνο όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να διαβάσουν, επειδή αυτή συνιστά μια αρκετά απαιτητική αποστολή.
Ένας από τους ερευνητές, ο καθηγητής John Gabrieli, από το ΜΙΤ τόνισε: “Μαθαίνεις κάτι σε μια πρώτη παρουσίαση και τη δεύτερη φορά το κάνεις καλύτερα- αυτή η άνεση σηματοδοτείται από μειωμένη νευρική δραστηριότητα. Επειδή το έχεις κάνει και στο παρελθόν είναι ευκολότερο να το ξανακάνεις”. Οι μαγνητικές τομογραφίες των ατόμων με δυσλεξία έδειξαν ότι αυτή η διαδικασία προσαρμογής δεν ήταν τόσο αποτελεσματική στους δυσλεκτικούς, σημείωσαν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Neuron.
Oι ειστήμονες πιστεύουν πως αν μπορούσαν με κάποιον τρόπο να αυξήσουν την πλαστικότητα του εγκεφάλου στα δυσλεκτικά άτομα, θα μπορούσαν να μειώσουν σε σημαντικό βαθμό τα συμπτώματα της δυσλεξίας.
Ωστόσο, οι τεχνικές για να γίνει αυτό, υποστηρίζει ο καθηγητής Gabrieli περιλαμβάνουν την ηλεκτρομαγντική διέγερση του εγκεφάλου- οι οποίες στην παρούσα φάση είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο και δεν έχουν δοκιμαστεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Ο ίδιος ο εγκέφαλος μπορεί και προσαρμόζεται για να εκτελεί τις δύσκολες εργασίες ευκολότερα, στους δυσλεκτικούς όμως αυτό το πλεονέκτημα δεν υπάρχει”, τόνισε ο καθηγητής και επικεφαλής της μελέτης Tyler Perrachione, από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση