Μητέρα - Παιδί

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

kidlanguages.jpg

Πρέπει τα παιδιά να μαθαίνουν ξένες γλώσσες από πολύ μικρή ηλικία, πριν ακόμη πάνε στο σχολείο; Ένα ερώτημα που απασχολεί εκατομμύρια γονείς...

Oι έρευνες υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που μαθαίνουν ξένες γλώσσες από πολύ μικρή ηλικία, μαθαίνουν να επικοινωνούν καλύτερα, γίνονται πιο ανεκτικά και πιο “ανοιχτά” στους ξένους πολιτισμούς.

Μια διαφορετική γλώσσα συνιστά, σύμφωνα με τους ειδικούς, μια σημαντική “πρόκληση” για το παιδί. Αναρίθμητες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας (ειδικά σε μικρή ηλικία) ωφελεί τη γραφή και την ανάγνωση του παιδιού και στη μητρική του γλώσσα, συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευφυίας και βελτιώνει τις επιδόσεις του στο σχολείο. Έρευνες δείχνουν ότι η εκμάθηση γλωσσών κατά την προσχολική/ πρώτη σχολική ηλικία βελτιώνει ακόμη και τις μη λεκτικές γνωσιακές ικανότητες του παιδιού, όπως τα μαθηματικά.

Οφέλη

Τα παιδιά που μαθαίνουν από πολύ μικρά ξένες γλώσσες:

- Έχουν μεγαλύτερη άνεση στην επικοινωνία

- Είναι πιο ανεκτικά. Αποδέχονται πιο εύκολα τους άλλους ανθρώπους.

- Κάνουν νέους φίλους και φίλες απ' όλο τον κόσμο.

- Αισθάνονται άνετα σε οποιαδήποτε χώρα.

- Διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Γνωρίζοντας μια ξένη γλώσσα μπορούν να διαβάσουν βιβλία, εφημερίδες, ιστολόγια, να ακούσουν μουσική, να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά προγράμματα σε άλλες γλώσσες.

- Έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες, μεγαλώνοντας, να βρουν δουλειά.

- Μπορούν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και να σπουδάσουν στο εξωτερικό.

- Αποκτούν ενδιαφέρον για ξένους πολιτισμούς. Η εκμάθηση μιας γλώσσας τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τη νοοτροπία των ανθρώπων, τα ήθη και τα έθιμα ενός τόπου.

Αυτό που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς, είναι το παιδί να μη συνεχίσει την εκμάθηση της γλώσσας αν δεν του αρέσει και δεν το ευχαριστεί. Δεν υπάρχει λόγος το παιδί να πιεστεί, όπως δεν υπάρχει και λόγος οι γονείς να έχουν εξαιρετικά μεγάλες προσδοκίες. Άλλωστε, ακόμη κι αν δεν μάθει το παιδί σας π.χ. αγγλικά στα 4, θα έχει τη δυνατότητα ή θα υποχρεωθεί να τα μάθει στο μέλλον, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού συστήματος.

To “δώρο” της διγλωσσίας

Οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν ότι εκθέτοντας το παιδί τους σε δύο γλώσσες ταυτόχρονα θα του προκαλέσουν σύγχυση.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα παιδιά είναι πάρα πολύ ευαίσθητα στους διαφορετικούς τρόπους ομιλίας. Mαθαίνουν πάρα πολύ γρήγορα τις διαφορές στον τρόπο ομιλίας μεταξύ ανδρών και γυναικών, τις διαφορές μεταξύ επίσημης και ανεπίσημης ομιλίας κ.ο.κ. Για τα παιδιά, η διγλωσσία είναι απλώς μία ακόμη τέτοια διαφορά.

Πριν από πενήντα χρόνια, οι εκπαιδευτικοί στη Βόρεια Αμερική ζητούσαν από τους μετανάστες να μιλούν στα παιδιά τους στο σπίτι στα αγγλικά. Νεώτερες έρευνες ωστόσο έχουν αποδείξει ότι η διγλωσσία έχει σημαντικά οφέλη: πέρα από το γεγονός ότι το παιδί μαθαίνει δύο γλώσσες, αποκτά πιο ευέλικτη σκέψη.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση