Μητέρα - Παιδί

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

teethers.jpg

Οι κρίκοι οδοντοφυΐας είναι ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ των μωρών από τον έκτο μήνα της ζωής του (μπορεί και νωρίτερα), καθώς ανακουφίζουν σε μεγάλο βαθμό από τον πόνο και τη δυσφορία που προκαλούν στο μικρό σας τα “δοντάκια”. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Environmental Science & Technology κάποια από τα μασητικά μπορεί να περιέχουν χαμηλά επίπεδα δισφαινόλης και άλλες χημικές ουσίες που έχουν χαρακτηριστεί ως “ενδοκρινικοί διαταράκτες”.


Η δισφαναινόλη (BPA) είναι μία οργανική χημική ένωση, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως ως πρόσθετο με άλλα χημικά για την παρασκευή πολυκαρβονικών πλαστικών (PC). Τα πλαστικά αυτά μπορούν να αναγνωριστούν από το σύμβολο PC. Πλαστικά που περιέχουν BPA παρουσιάζουν εξαιρετική ανθεκτικότητα στη θερμότητα είναι άκαμπτα, ελαφριά και διάφανα. Οι ενδοκρινικοί διαταράκτες είναι ουσίες (τόσο φυσικές ουσίες όσο και χημικά προϊόντα) που μπορούν να τροποποιήσουν τη λειτουργία ενός ορμονικού συστήματος και να προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου ή των ζώων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ευρπαϊκή Επιτροπή έχει απαγορεύσει από το 2011 τη χρήση διφαινόλης στα μπιμπερό. Η Αμερική ακολούθησε έναν χρόνο αργότερα, απαγορεύοντας τη χρήση της και από τα παιδικά ποτηράκια.
Ωστόσο, ελάχιστες μελέτες μέχρι σήμερα, είχαν μελετήσει τι περιέχουν τα μασητικά. Οι ερευνητές ανέλυσαν περίπου 59 προϊόντα της αμερικανικής αγοράς για 26 πιθανούς ενδοκρινικούς διαταράκτες και βρήκαν ότι όλα περιείχαν δισφαινόλη, παρά το γεγονός ότι πολλά από αυτά είχαν την ένδειξη “μη τοξικό” ή “BPA-free”. Οι ερευνητές εντόπισαν επίσης στα περισσότερα από τα προϊόντα parabens και αντιμικροβιακά, όπως το triclosan.
Εκτιμώντας τη μέση χρήση του προϊόντος από ένα μωρό και με βάση το βάρος του, η καθημερινή έκθεση σε επικίνδυνες χημικές ουσίες από τη χρήση αυτών των προϊόντων κινείται σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που έχει ορίσει η Ευρώπη, ωστόσο οι ερευνητές επεσήμαναν ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη πολιτικών για την προστασία των βρεφών από τα δυνάμει τοξικά χημικά.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση