Μητέρα - Παιδί

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Pregnant-Flying

Η ασφαλέστερη περίοδος για να ταξιδέψει μια έγκυος γυναίκα με το αεροπλάνο είναι πριν την συμπλήρωση της 37ης εβδομάδας και σε περίπτωση που κυοφορεί δίδυμα πριν την 32η εβδομάδα.

Αυτό συμβουλεύει το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων με τις νέες οδηγίες που εξέδωσε για τα αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης.

Η γνωμοδοτική επιτροπή σημειώνει ότι τα αεροπορικά ταξίδια δεν θεωρούνται επιβλαβή κατά τη διάρκεια μιας χαμηλού κινδύνου κύησης, αλλά οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι υπάρχουν πάντα ανεπιθύμητες ενέργειες. Γι’ αυτό συμβουλεύουν σε περίπτωση αεροπορικού ταξιδιού πριν την 28η εβδομάδα κύησης να έχουν πάντα μαζί τους κάποιες οδηγίες από τον θεράποντα ιατρό τους.

Αν και οποιοσδήποτε που ταξιδεύει αεροπορικώς εκτίθεται σε μια ελαφρώς αυξημένη ακτινοβολία, δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αποδείξεις ότι τα αεροπορικά ταξίδια σχετίζονται με τον κίνδυνο αποβολής, πρόωρου τοκετού ή πρόωρης ρήξης των υμένων.

Επίσης, η αλλαγή της ατμοσφαιρικής πίεσης και η μείωση του ποσοστού υγρασίας στο αεροσκάφος δεν έχει φανεί να επηρεάζει αρνητικά την εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Εάν η εγκυμοσύνη είναι ομαλή, το ταξίδι με το αεροπλάνο δεν είναι καθόλου επιβλαβές για τη γυναίκα και το έμβρυο.

Η επιτροπή πάντως αναφέρει αναλυτικά και στις παρενέργειες που πιθανόν να εμφανιστούν στην επίτοκο, συνέπεια της πτήσης. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται, το οίδημα στα κάτω άκρα, λόγω κατακράτησης υγρών, προβλήματα στ’ αυτιά και τη μύτη λόγω των αλλαγών της ατμοσφαιρικής πίεσης και επιδείνωση της πρωινής ναυτίας των εγκύων.

Οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων (πάνω από τέσσερις ώρες) μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης (DTV), συνεπεία θρόμβου στα κάτω άκρα. Γι’ αυτό το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων-Γυναικολόγων συστήνει τις εγκύους αλλά και στον γενικό πληθυσμό, κατά τη διάρκεια των πτήσεων να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια και να σηκώνονται από το κάθισμα ανά 30 λεπτά.

Η μείωση του αλκοόλ και της καφεΐνης καθώς και η χρήση ελαστικών καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης μπορούν να συντελέσουν στην πρόληψη των ανεπιθύμητων ενεργειών. 

Δείτε και: Πως αντιμετωπίζονται οι ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης;

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση