Μητέρα - Παιδί

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

exwswmatiki

Ένα από τα μεγαλύτερα άλματα της ιατρικής, η "εξωσωματική 3 ατόμων" βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη, δίνοντας αισιοδοξία σε χιλιάδες υπογόνιμα ζευγάρια στην Ελλάδα που επιθυμούν να ολοκληρώσουν την ευτυχία τους με την απόκτηση ενός παιδιού.

Η επανασταστική μέθοδος της "εξωσωματικής 3 ατόμων", όπως εξηγεί ο κ. Χάρης Χηνιάδης, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ, έρχεται σε μία εποχή που ολοένα και περισσότερα ζευγάρια λαμβάνουν την απόφαση να γίνουν γονείς σε μεγαλύτερη ηλικία. Ενώ όμως αυτό για τον άνδρα δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα - μιας και το σπέρμα ανανεώνεται κάθε 72 μέρες- δεν ισχύει το ίδιο και για τις γυναίκες, τα ωάρια των οποίων μετά τα 40 αποκτούν χρωμοσωμικές ανωμαλίες που αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου.

Οι ειδικοί αποδίδουν τις ανωμαλίες αυτές πιθανόν στα μιτοχρόνδρια τα αποία, με απλά λόγια, αποτελούν "σταθμούς παραγωγής ενέργειας" των κυττάρων. Έτσι, εστιάζουν την προσοχή τους στις μεθόδους εκείνες που θα μας επιτρέπουν να αλλάζουμε τα μιτοχόνδρια μέσα στο ωάριο μίας γυναίκας, ώστε όταν γίνεται η διαίρεση και η ανανέωση του DNA να αποφεύγουμε τα "λάθη".

Η νέα υπό διερεύνηση μέθοδος εξωσωματικής, διευκρινίζει ο κ. Χηνιάδης, μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο πρώτος περιλαμβάνει την κλασική μέθοδο εξωσωματικής, με τη δημιουργία εμβρύου από ωάριο της ενδιαφερόμενης γυναίκας, στην οποία όμως προστίθεται μία δεύτερη φάση, καθώς παράλληλα δημιουργούμε ένα ακόμη έμβρυο με μία γυναίκα δότρια και το σπέρμα του συζύγου. Σε αυτήν τη δεύτερη φάση, λοιπόν, οι γιατροί θα παίρνουν τον πυρήνα του εμβρύου του βιολογικού ζευγαριού και με αυτόν θα αντικαθιστούν τον αντίστοιχο πυρήνα του "δανεικού εμβρύου". Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργούν ένα έμβρυο με "υγιή" μιτοχόνδρια που θα δώσουν καλές διαιρέσεις.

Ένας δεύτερος τρόπος, επίσης, σύμφωνα με τον κ. Χηνιάδη, είναι πάρουμε τον πυρήνα από το ωάριο της ενδιαφερόμενης γυναίκας και να τον μεταφέρουμε στο ωάριο της δότριας, και άρα χωρίς καν να χρειάζεται να γονιμοποιήσουμε το ωάριο της δότριας με το σπέρμα του συζύγου.

Αξίζει να παρακολουθήσετε και τη σχετική ομιλία του κ. Χηνιάδη γύρω από το θέμα.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση