Μητέρα - Παιδί

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

STOGIAASPagoria.jpg

Η λήψη ασπιρίνης πριν από τη σεξουαλική πράξη μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα μιας γυναίκας να συλλάβει αγόρι, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ειδικότερα, σε μια πρόσφατη μελέτη, γυναίκες με ιστορικό αποβολών εμφάνισαν μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννήσουν αγόρι μετά τη λήψη ασπιρίνης κοντά στη στιγμή της σύλληψης, σε σύγκριση με γυναίκες που τους χορηγήθηκε χάπι placebo.

Στην πραγματικότητα, η ασπιρίνη αύξανε αυτή την πιθανότητα σχεδόν κατά ένα τρίτο, αναφέρει το Journal of Clinical Investigation.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι οι επαναλαμβανόμενες αποβολές συνδέονταν με αυξημένη φλεγμονή στη μήτρα.

Η θεωρία είναι ότι το ανοσοποιητικό σύστημα βλέπει το αναπτυσσόμενο έμβρυο ως ξένο σώμα κι επιτίθεται με φλεγμονές και κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η φλεγμονή μπορεί να μειώσει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα της γυναίκας να κάνει αγόρι, καθώς τα αρσενικά έμβρυα θεωρούνται πιο ευάλωτα. Στη Βρετανία, υπάρχουν ελαφρώς περισσότερες γεννήσεις θηλυκών μωρών σε σχέση με τα αρσενικά.

Εξωτερικοί επιβλαβείς παράγοντες, όπως το άγχος, η ρύπανση ή το κάπνισμα κοντά στη σύλληψη έχουν συσχετισθεί με το μειωμένο αριθμό γεννήσεων αρσενικών καθώς τα αρσενικά έμβρυα θεωρούνται πιο ευάλωτα για κάποιο λόγο.

Η ασπιρίνη είναι μη-στεροειδές αντιφλεγμονώδες και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πόνου, του πυρετού και των φλεγμονών.

Αρκετές μικρές μελέτες έχουν δείξει ότι η ασπιρίνη αυξάνει το ποσοστό εγκυμοσύνης των γυναικών που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Στην πιο πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και Ανθρώπινης Ανάπτυξης στις ΗΠΑ έδωσαν σε 1.228 γυναίκες, που είχαν ιστορικό αποβολών, χαμηλή δόση ασπιρίνης, την οποία έλαβαν πριν τη σεξουαλική επαφή ή ένα χάπι placebo (φυλλικό οξύ) εφόσον προσπαθούσαν να μείνουν έγκυοι.

Το 31% όσων πήραν ασπιρίνη συνέλαβαν αγόρι, σε σύγκριση με το 23% όσων πήραν το εικονικό φάρμακο. Και όσες πήραν ασπιρίνη είχαν και μειωμένη φλεγμονή, γεγονός που σημαίνει ότι το φάρμακο είχε αποτέλεσμα.

Η ασπιρίνη πριν από τη σύλληψη φαίνεται να μειώνει τις πιθανότητες να απορρίψει ο οργανισμός ένα αρσενικό έμβρυο.

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα, ενώ απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιώσουν αν η ασπιρίνη πριν τη σύλληψη είναι μια πιθανή λύση για την προφανή αριθμητική υπεροχή των θηλυκών βρεφών στις γυναίκες με φλεγμονή.

Είναι σημαντικό, ωστόσο, να έχουμε στο νου μας ότι αυτό αφορά μόνο τις γυναίκες που είχαν αποβολές ή αποδεδειγμένη φλεγμονή. Δεν έχει καμία σχέση με τις αναλογίες των φύλων σε φυσιολογικές συλλήψεις, όπου η ασπιρίνη δε θα αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης αρσενικού εμβρύου.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση