Μητέρα - Παιδί

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

eksosomatiki_gonimopoihsh.jpg

Νέους αυστηρότερους περιορισμούς στη χορήγηση φαρμάκων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, θέτει ο ΕΟΠΥΥ για τις ασφαλισμένες του. 

Σύμφωνα με απόφαση του αντιπροέδρου του Οργανισμού κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλου, «στο πλαίσιο της  ορθολογικότερης χρήσης των φαρμάκων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, οι επιτροπές που εξετάζουν τα αντίστοιχα αιτήματα  θα εγκρίνουν εφεξής 3.600 μονάδες γοναδοτροπινών  ανά προσπάθεια».

Επίσης διευκρινίζεται ότι σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη η χορήγηση περισσοτέρων μονάδων γοναδοτροπινών θα συμπληρώνεται από τον θεράποντα γιατρό γνωμάτευση, στην οποία θα τεκμηριώνεται επαρκώς η αναγκαιότητα χορήγησης επιπλέον μονάδων, καθώς και η ποσότητα αυτών.

Η γνωμάτευση αυτή θα συμπεριλαμβάνεται στο φάκελο που θα εξετάζεται κάθε φορά από την αρμόδια Επιτροπή. Επισημαίνεται ότι, με βάση τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, η ανώτερη δοσολογία γοναδοτροπινών που χορηγούνται ανά προσπάθεια είναι 5.000 IU.

Επίσης αναφέρεται ότι κατά τη συνταγογράφηση σκευασμάτων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής οι θεράποντες γιατροί θα πρέπει να συνυπολογίζουν τις ποσότητες φαρμάκων που δεν χρησιμοποιήθηκαν στην προηγούμενη προσπάθεια της ίδιας εγκριτικής απόφασης (εφ’ όσον δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους και, βεβαίως, δεν έχει ανοιχθεί η συσκευασία και είναι σε άριστη κατάσταση από πλευράς συντήρησης) και να συνταγογραφούν την υπόλοιπη ποσότητα, μέχρι εκείνη που έχει εγκρίνει η αρμόδια Επιτροπή.

Τα φαρμακεία του Οργανισμού δεν θα εκτελούν συνταγές στις οποίες οι θεράποντες γιατροί δεν θα έχουν συνυπολογίσει τις εναπομείνασες ακέραιες ποσότητες.

Τέλος, οι ασφαλισμένες οι οποίες καθυστερούν να λάβουν την αγωγή της πρώτης προσπάθειας κάθε εγκριτικής απόφασης και προσέρχονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ μετά το πέρας 30 ημερών από τη χορήγηση της έγκρισης θα προσκομίζουν, εκτός από την απόφαση της Επιτροπής, και μία εξέταση β' χοριακής γοναδοτροπίνης τελευταίου 10ημέρου, ώστε να αποκλείεται το ενδεχόμενο πιθανής εγκυμοσύνης.


 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση