εταιρικά νεα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Haemophiliae1.jpg
Εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), στις αρχές του έτους, το νέο φάρμακο της CSL Behring για την αιμορροφιλία Α. Πρόκειται για έναν ανασυνδυασμένο παράγοντα VIII μονής αλύσου και αποτελεί το πρώτο και μοναδικό μόριο αυτής της τεχνολογίας για τη θεραπεία της αιμορροφιλίας A.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), ενέκρινε στις αρχές του έτους, τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για το νέο αυτό φάρμακο (Afstyla), το οποίο έχει παρατεταμένο χρόνο ημίσειας ζωής σε παιδιά και ενηλίκους. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για την προφύλαξη ασθενών με αιμορροφιλία Α και μπορεί να χορηγηθεί τρείς ή ακόμη και δύο φορές την εβδομάδα. Η CSL Behring ανακοίνωσε δεδομένα για το νέο φάρμακό της στη θεραπεία ασθενών με αιμορροφιλία Α, στα πλαίσια του συνεδρίου EAHAD (European Association of Hemophilia and Allied Disorders). Και στις δύο περιπτώσεις η κατανάλωση μονάδων παράγοντα ήταν χαμηλή.

Ο Δρ. Andrew Cuthbertson, επικεφαλής Επιστημονικός Σύμβουλος και Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης της CSL Limited, μητρικής εταιρίας της CSL Behring, δήλωσε: “Επί 100 χρόνια, η CSL έχει επικεντρωθεί στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών, οι οποίες καλύπτουν τις θεραπευτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς. Η έγκριση του Afstyla από τον EMA ανοίγει το δρόμο για αυτή τη θεραπευτική επιλογή στους ασθενείς με αιμορροφιλία Α στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την έγκρισή του το Afstyla παρέχει στους ενήλικους και στα παιδιά, μια θεραπευτική προσέγγιση που τους βοηθά να ζουν καλύτερα. Έτσι υλοποιείται η υπόσχεσή μας για ανάπτυξη και διάθεση καινοτόμων εξειδικευμένων βιολογικών θεραπειών με στόχο την ποιότητα ζωής των ασθενών”.


Σχετικά με το Afstyla

Είναι ο ανασυνδυασμένος παράγοντας VIII μονής αλύσου της CSL Behring που έχει σχεδιαστεί ειδικά για μεγαλύτερη μοριακή σταθερότητα και μεγαλύτερη διάρκεια δράσης. Το Afstyla χρησιμοποιεί ομοιοπολικό δεσμό δημιουργώντας μια μονή πολυπεπτιδική αλυσίδα, η οποία βελτιώνει τη σταθερότητα του παράγοντα VIII και αυξάνει τη συγγένεια του με τον παράγοντα vWF, εξασφαλίζοντας έτσι την παρατεταμένη δράση του. Αυτό δίνει στο Afstyla τη δυνατότητα χορήγησης δύο φορές ανά εβδομάδα. Το Afstyla ενδείκνυται για τη θεραπεία και προφύλαξη από την αιμορραγία σε ασθενείς με αιμορροφιλία Α (συγγενής ανεπάρκεια παράγοντα VIII). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.


Έχει εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις ΗΠΑ & στον Καναδά. Επιπρόσθετα οι ρυθμιστικές αρχές πολλών χωρών του κόσμου, όπως η Ελβετία και η Αυστραλία, βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων της CSL Behring για την κυκλοφορία του Afstyla. Οι αιτήσεις προς τις ρυθμιστικές αρχές βασίζονται στα αποτελέσματα από το πρόγραμμα κλινικής ανάπτυξης AFFINITY. Μέρος των κλινικών δεδομένων έχουν δημοσιευτεί πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Blood, που εκδίδεται από την Αμερικανική Εταιρεία Αιματολογίας, ενώ επιπρόσθετα δεδομένα σε ασθενείς με σοβαρή αιμορροφιλία A δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο περιοδικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αιμορροφιλίας Haemophilia.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση