Ευζωία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

drom.tom.jpg

Το να μένει κανείς κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας, υποστηρίζει μελέτη που εξέτασε 6,6 εκατομμύρια ανθρώπους που ζούσαν στο Οντάριο του Καναδά. Οι ερευνητές βρήκαν ότι μία στις δέκα περιπτώσεις άνοιας εμφανίζονται σε εκείνους που ζουν 50 μέτρα από έναν πολυσύχναστο δρόμο και ίσως να οφείλεται στη μόλυνση της ατμόσφαιρας από τα αυτοκίνητα και στον θόρυβο από την πολλή κίνηση. Το να μένει κανείς κοντά σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, αυξάνει τον κίνδυνο για ανάπτυξη άνοιας κατά 7%.

“Η μελέτη μας δείχνει ότι οι δρόμοι με κίνηση μπορεί να είναι πηγή περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων που θα μπορούσαν να αυξήσουν την πιθανότητα εμφάνισης άνοιας”, σημειώνει ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ Hong Chen.
Ο Δρ Chen και οι συνεργάτες του εξέτασαν το ιατρικό ιστορικό και τους ταχυδομικούς κώδικες όλων των ενηλίκων του Οντάριο, ηλικίας 20-85 ετών, για μία δεκαετία, από το 2001 έως το 2012. Και βρήκαν ότι η άνοια ήταν πιο κοινή, σε ανθρώπους που ζούσαν κοντά σε μεγάλους δρόμους. Πιο συγκεκριμένα ότι όσοι ζούσαν λιγότερα από 200 μέτρα από έναν πολυσύχναστο δρόμο είχαν 2% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης κάποιας σοβαρής νευροεκφυλιστικής νόσου.
Η μελέτη εξέτασε επίσης εξωτερικούς παράγοντες, όπως το κάπνισμα, το κοινωνικοοικονομικό στάτους, το εκπαιδευτικό επίπεδο, ο Δείκτης Μάζας Σώματος και το κάπνισμα. Εξετάστηκε επίσης τυχόν σχέση της έκθεσης σε κίνηση και του κινδύνου εμφάνισης νόσου του Πάρκινσον ή Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.
Ωστόσο, καμία σύνδεση δεν φάνηκε μεταξύ της διαβίωσης κοντά σε έναν πολυσύχναστο δρόμο και την ανάπτυξη αυτών των ασθενειών.
Ο Καθηγητής Rob Howard, Καθηγητής Ψυχιατρικής στο University College του Λονδίνου, σημείωσε ότι η μελέτη δεν πήγε αρκετά μακριά, ώστε να απαντήσει αν αυτή η μικρή αύξηση στον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας οφειλόταν άμεσα στην εγγύτητα στην κίνηση ή σε έμμεσες επιδράσεις.
“Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσει κανείς τον κίνδυνό του για άνοια, είναι να φροντίζει τη γενική του υγεία- κόβοντας το κάπνισμα, ελέγχοντας την αρτηριακή τους πίεση, του σακχάρου του και κάνοντας γυμναστική”, είπε.
“Ξέρουμε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση σε μια μεγάλη οδική αρτηρία είναι κακή για τη γενική υγεία. Αυτή η τελευταία μελέτη δεν μας λέει αν αυτή η μικρή αύξηση στον κίνδυνο άνοιας οφείλεται σε έμμεσες επιδράσεις ή αν η εγγύτητα στην κίνηση επηρεάζει άμεσα την παθολογία της νόσου. Ανεξάρτητα από τον αιτιολογικό παράγοντα, η μελέτη αυτή αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό λόγο για να καθαρίσουμε τον αέρα των πόλεών μας”.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση