Ευζωία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

duduets2.jpg

Ένας παλαίμαχος ποδοσφαριστής, ο οποίος έχασε 25 κιλά από την περιοχή της κοιλιάς και ξανακέρδισε τη ζωή του, αφηγείται  πώς ζούσε μέχρι πρότινος, πώς κατάφερε να απαλλαχθεί από το υπερβολικό τοπικό πάχος και πώς είναι η ζωή του σήμερα.

«Ήμουν 145 κιλά. Εκτός από το να πάω στη δουλειά μου, δεν έβγαινα από το σπίτι, αν δεν υπήρχε σοβαρός λόγος, γιατί με κοιτούσαν όλοι. Ντρεπόμουν τον κόσμο αλλά και τα παιδιά μου. Η υγεία μου είχε επιβαρυνθεί πολύ και δυσκολευόμουν στις καθημερινές μου δραστηριότητες», αποκαλύπτει ο κ. Θεόφιλος Σιδηρόπουλος, αφηγούμενος τη ζωή του πριν ενταχθεί στο νέο ιατρικό πρόγραμμα για την πλαστική και ολιστική αποκατάσταση της παχυσαρκίας «ευμορφία» και αφαιρεθούν 25 κιλά λίπους από την κοιλιά του, μέσω κοιλιοπλαστικής.

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος, κ. Αντώνης Γιαννακόπουλος, ο 46χρονος άνδρας, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να βρεθεί ο γιατρός που θα δεχόταν να αναλάβει ένα τόσο δύσκολο χειρουργείο, καθώς είχε 30% πιθανότητες θανάτου. Ο ασθενής είχε πίεση 24 και ζάχαρο σχεδόν 1000, ενώ είχε ήδη χάσει έναν νεφρό, λόγω παχυσαρκίας. «Η κοιλιά είχε απομακρυνθεί τόσο πολύ από το υπόλοιπο σώμα που είχε εξσπλαχνωθεί ο ένας νεφρός. Τα αγγεία δεν μπορούσαν να τον θρέψουν.», εξήγησε ο πλαστικός & επανορθωτικός χειρουργός κ. Νεκτάριος Ντουντούλακης, επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, ο οποίος και πραγματοποίησε την επέμβαση.

Σύμφωνα με τη σύζυγο του ασθενούς, κ. Ανιέλα Καραγιαννοπούλου, η υγεία του ήταν τόσο επιβαρυμένη που οδηγούταν με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο. Η πρώτη επαφή με το πρόγραμμα  έγινε τον Ιούνιο του 2016, ύστερα από σύσταση γιατρού που τον παρακολουθούσε και ο ασθενής χειρουργήθηκε στις αρχές Ιουλίου.

Σήμερα, έχει σάκχαρο 150 και φυσιολογική πίεση, ενώ μπορεί να  βγαίνει έξω χωρίς να γίνεται στόχος.  Είκοσι μέρες μετά την επέμβαση έπαιξε μπάλα με τα παιδιά του, ενώ, όπως ο ίδιος αποκάλυψε πήγε για πρώτη φορά σε σχολικό πάρτι!

Ο κ. Σιδηρόπουλος προτρέπει όσους αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και να τολμήσουν να αλλάξουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο από την αρχή μοιράστηκε δημόσια την εμπειρία του. Μέσα από την προσωπική του ιστορία θέλει να παρακινήσει και άλλους ανθρώπους να κερδίσουν πίσω τη ζωή και τις απλές καθημερινές χαρές, που η παχυσαρκία τους στερεί.


Το πρόγραμμα «ευμορφία»
Όπως ανέφερε ο κ. Ντουντουλάκης, το πρόγραμμα «ευμορφία» έχει έναν πρωτοποριακό και καινοτόμο χαρακτήρα όπου, υπό το πρίσμα της ολιστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων πάχους και βάρους, από το τοπικό πάχος, το μεταβολικό σύνδρομο έως και την παθογόνο παχυσαρκία, θέτει στην διάθεση των ασθενών εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα.
Στόχος της ομάδας είναι, να πετύχει το μέγιστο των αποτελεσμάτων αλλά και να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις κάθε περιστατικού. Λόγω της συνθετότητας των ζητημάτων που άπτονται της παχυσαρκίας, η ομάδα, εκτός από τον πλαστικό & επανορθωτικό χειρουργό αποτελείται και από γενικό χειρουργό-χειρουργό παχυσαρκίας, ορθοπεδικό, καρδιολόγο, παθολόγο, ενδοκρινολόγο, διαιτολόγο, βελονιστή, ομοιοπαθητικό, αναισθησιολόγο, νοσηλεύτρια φυσικοθεραπεύτρια, ψυχολόγο, κοινωνιολόγο και αισθητικό.
Στη συνέχεια, ο κ. Ντουντουλάκης, ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζει η Πλαστική Χειρουργική την παχυσαρκία και το τοπικό πάχος, δίνοντας έμφαση στις νέες ατραυματικές και αναίμακτες τεχνικές που χρησιμοποιούνται και οι οποίες ελαχιστοποιούν την ταλαιπωρία του ασθενούς.
Τέλος, αναφέρθηκε στη συμβολή των εναλλακτικών θεραπειών, όπως του βελονισμού και τις ομοιοπαθητικής για την αντιμετώπιση επιμέρους προβλημάτων που συνδέονται με την παχυσαρκία όσο και στην αναγκαιότητα της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ασθενών σε όλα τα θεραπευτικά στάδια.

Οι ιατρικές και αισθητικές υπηρεσίες του προγράμματος αφορούν:

• Το επιμένον τοπικό πάχος

• Τη χαλάρωση μετά από:

– κύηση,
– απώλεια κιλών,
– μεγάλες αυξομειώσεις βάρους.


• Το μεταβολικό σύνδρομο – αδυναμία απώλειας κιλών

• Τη βουλιμία

• Την παχυσαρκία

• Την παθογόνο παχυσαρκία

• Την πλαστική αποκατάσταση κατά περίπτωση

Από την πρώτη επίσκεψη, εφόσον χρειαστεί και για όσο χρειαστεί, παρέχεται ψυχοκοινωνική και διατροφική υποστήριξη.


 duduets1.jpg

Ο κ. Θεόφιλος Σιδηρόπουλος (αριστερά) με την σύζυγό του κ. Ανιέλα Καραγιαννοπούλου (δεξιά) και τον πλαστικό και επανορθωτικό χειρουργό κ. Νεκτάριο Ντουντουλάκη (κέντρο).

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση