Μητέρα - Παιδί

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

pregnancytest.jpg

Nέα ελπίδα δίνουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον στις γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες.


Για να μείνει έγκυος μια γυναίκα πρέπει να παράξει ένα ώριμο ωάριο. Η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports, έδειξε ότι η ποιότητα ενός ωαρίου είναι μειωμένη στις γυναίκες με ενδομητρίωση. Πιο συγκεκριμένα, η ικανότητα ενός ωαρίου να ωριμάζει μπλοκάρεται εξαιτίας της ενδομητρίωσης, που αφορά περίπου μία στις δέκα γυναίκες σήμερα. Η ενδομητρίωση σχετίζεται με χρόνιο πόνο στην κοιλιά, ακανόνιστη περίοδο και μειωμένη γονιμότητα. Οι ερευνητές βρήκαν επίσης ότι τα ωάρια μπορούν να υποστούν βλάβες από την έκθεσή τους στο ωοθυλακικό υγρό γυναικών με ενδομητρίωση.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι επιστήμονες έλαβαν ανώριμα ωάρια και τα επώασαν μέσα σε ωοθυλακικό υγρό από γυναίκες με ενδομητρίωση, in vitro. Οι επιστήμονες εξέτασαν στη συνέχεια την ικανότητα των ωαρίων να ωριμάζουν. Και βρήκαν ότι το ωοθυλακικό υγρό των γυναικών με ενδομητρίωση περιείχε υψηλότερα ποσοστά ελεύθερων ριζών, ενώ τα ωάρια είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να ωριμάζουν.
Η ερευνητική ομάδα ποστεύει ότι οι επιπτώσεις της ενδομητρίωσης στην ωρίμανση των ωαρίων μπορούν να προληφθούν με τη χρήση αντιξειδωτικών. Στη διάρκεια της μελέτης, οι επιστήμονες ανέλυσαν την επίδραση δύο αντιοξειδωτικών, της ρεσβερατρόλης, που ανευρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών και των βατόμουρων και της μελατονίνης, που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι δύο ουσίες προστέθηκαν στο ωοθυλακικό υγρό και φάνηκε ότι μπορούν να αντιστρέψουν τις αρνητικές επιδράσεις- οι ελεύθερες ρίζες μειώθηκαν και περισσότερα ωάρια μπόρεσαν να ωριμάσουν.
Ο Ying Cheong, Κλινικός Διευθυντής της κλινικής γονιμότητας και Καθηγητής Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, πρόσθεσε: "Η ενδομητρίωση σχετίζεται έντονα με την υπογονιμότητα. Ποσοστό 50% των γυναικών που χρειάζονται θεραπεία για υπογονιμότητα έχουν ενδομητρίωση.Το να προσπαθεί μια γυναίκα να κάνει παιδί μπορεί να είναι πολύ ψυχοφθόρο για ένα ζευγάρι, επομένως αυτή η νέα έρευνα δίνει ελπίδα σε κάποιους ανθρώπους. Είναι πολύ ενθαρρυντικό να δει κανείς ότι η βλάβη μπορεί να προληφθεί με αντιοξειδωτικά, αλλά χρειάζεται περισσότερη μελέτη προτού τα αποτελέσματά μας μπουν στην καθημερινή κλινική πρακτική".

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση