Μητέρα - Παιδί

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

EPILOGI_PAIXNIDI.jpg

H επιλογή ενός παιχνιδιού θεωρείται εξίσου ή και πιο σοβαρή από την αγορά ενός φαρμάκου. Γιατί αυτό που για έναν ενήλικα δεν είναι παρά ένα πολύχρωμο αντικείμενο, για το παιδί είναι το μέσο για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, το σημείο επαφής του με τον κόσμο των μεγάλων.

Λειτουργεί σαν μηχανισμός προβολής της φαντασίας του παιδιού και το βοηθά να οργανώσει την κοινωνική ζωή και την προσωπικότητά του.
Ένα παιχνίδι οφείλει να καλλιεργεί τη δημιουργική φαντασία του παιδιού, να δίνει στο παιδί την ευκαιρία να αναπτύξει επιδεξιότητες, κοινωνικότητα, πνευματικές και σωματικές ικανότητες. Μέσω του παιχνιδιού, το παιδί εξερευνά το σώμα του, τις σχέσεις του με τους γονείς, τους συνομηλίκους και τον κόσμο γύρω του. Το παιχνίδι πρέπει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της γλώσσας, της κρίσης και της λογικής καθώς και στην ανάπτυξη ικανοτήτων όπως η μυική δύναμη, η ισορροπία και ο συντονισμός των κινήσεων.
Αν το παιδί επιμένει στην απόκτηση κάποιου παιχνιδιού, που εσείς θεωρείτε ακατάλληλο, οι ειδικοί προτείνουν να μην υποχωρήσετε στην αγορά του, αλλά να εξηγήσετε στο παιδί γιατί δεν μπορείτε να του το πάρετε. Ανάλογη προσοχή πρέπει να δείξετε και στα παιχνίδια που θα έλθουν στο σπίτι από τρίτους. Μη διστάσετε να απομακρύνετε από το παιδί ένα παιχνίδι που κρίνετε ακατάλληλο. Εξηγήστε του όμως τους λόγους της απομάκρυνσης.

Ποια είναι όμως τα καταλληλότερα παιχνίδια ανά ηλικία;
*για τα βρέφη: πάνινα ή μαλακά πλαστικά παιχνίδια σε έντονα χρώματα, που κάνουν μουσική. Αποφύγετε τα λούτρινα, καθώς υπάρχει κίνδυνος τα μωρά να καταπιούν τριχούλες, αλλά και τα παιχνίδια που περιέχουν μικρά κομματάκια που το παιδί μπορεί να καταπιεί.
*για παιδιά από 9 μηνών έως 5 ετών: παιχνίδια κατασκευών, που περιλαμβάνουν μεγάλα τουβλάκια ή ψηφίδες. Δίνουν την ευχαρίστηση στο παιδί ότι κάτι έφτιαξε και το βοηθούν να αναπτύξει την πρωτοβουλία και τη δημιουργικότητά του. Χαρίστε τους κούκλες, αυτοκίνητα, φορτηγά και τρένα, εργαλεία διαφόρων επαγγελμάτων, σετ με ρούχα και δημιουργικά υλικά όπως νερομπογιές, κηρομπογιές, μαρκαδόρους.
*για παιδιά 5-8 ετών: επιτραπέζια παιχνίδια, σετ με χειροτεχνίες, κατασκευές και πειράματα, παιχνίδια δραστηριοτήτων που αντιγράφουν τα κανονικά μοντέλα, π.χ. φωτογραφική μηχανή, μικροσκόπιο, τηλεσκόπιο, κιάλια, κομπιούτερ, παιχνίδια που τους μαθαίνουν πώς να κάνουν πράξεις ή να ζωγραφίζουν.
*για παιδιά 8-15 ετών: επιτραπέζια, κονσόλες και ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά αποφεύγοντας τα παιχνίδια καταστροφής που παρουσιάζουν μάχες ή τα παιχνίδια που καλλιεργούν την επιθετικότητα - κυρίως των αγοριών. Αποφύγετε τα παιχνίδια με στρατούς ή πληρωμένους δολοφόνους, όπου όσο το παιδί ανεβαίνει επίπεδο σκοτώνει περισσότερους. Τα παιχνίδια αυτά κάνουν τα παιδιά δυσκοινωνικά και καχύποπτα και τα απομονώνουν από το περιβάλλον τους.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση