Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

stogiatrokinitoxeri.jpg

Μετά από σειρά ερωτήσεων σε 5000 άτομα, που υποβάλλονταν σε εξετάσεις MRI ή WADA για τον εντοπισμό ωτολογικών προβλημάτων, βρέθηκε συσχέτιση μεταξύ της πλευράς που οι ερωτηθέντες κρατούσαν το τηλέφωνο και του κυρίαρχου ημισφαιρίου του εγκεφάλου τους.

Συγκεκριμένα, 68% των δεξιόχειρων κρατούσαν το κινητό με το δεξί χέρι και στο δεξί αυτί και 72% των αριστερόχειρων με το αριστερό χέρι και στο αριστερό αυτί.

Αν κρατάτε το κινητό με το δεξί σας χέρι και στο δεξί σας αυτί, τότε μάλλον η ομιλία σας καθορίζεται από το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου σας. Αυτό υποστηρίζει μελέτη του νοσοκομείου Henry Ford, στο Detroit, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA.

Ήταν γνωστό ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν περισσότερο το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου τους – οι οποίοι υπολογίζονται στο 95% του συνολικού πληθυσμού – είναι πιθανότερο να γράφουν και να κάνουν τις καθημερινές εργασίες με το δεξί χέρι και αντίστροφα. Η μελέτη του νοσοκομείου Henry Ford αποδεικνύει ότι το ίδιο ισχύει και για το χέρι που προτιμούμε για να απαντάμε και να κρατάμε το κινητό μας τηλέφωνο.

«Τα ευρήματά μας μπορεί να βοηθήσουν στη χαρτογράφηση του εγκεφάλου. Αν αποδείξουμε μία συσχέτιση μεταξύ της κυρίαρχης πλευράς του εγκεφάλου και του χεριού που κρατά το κινητό τηλέφωνο, ίσως είναι δυνατό να αναπτύξουμε μια λιγότερο επεμβατική και πιο φθηνή λύση για να βρίσκουμε που είναι τοποθετημένο το κέντρο ομιλίας», λέει ο Δρ Michael Seidman, διευθυντής της ωτολογικής και νευρολογικής χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Henry Ford.

Τονίζει, ακόμη, ότι η συγκεκριμένη μελέτη μπορεί να προσφέρει επιπλέον αποδείξεις ότι τα κινητά τηλέφωνα και οι όγκοι στον εγκέφαλο, στο κεφάλι και στον λαιμό δεν σχετίζονται απαραίτητα. Όπως λέει χαρακτηριστικά, εφόσον σχεδόν 80% των ανθρώπων χρησιμοποιούν το δεξί χέρι για να μιλούν στο κινητό, θα έπρεπε τα περιστατικά καρκίνου να παρατηρούνται στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου με παρόμοια ποσοστά.

Η μελέτη ξεκίνησε με μια απλή παρατήρηση. Ένας δεξιόχειρας θα ήταν λογικό να προτιμά να κρατά το τηλέφωνο με το αριστερό χέρι και ένας αριστερόχειρας με το δεξί, ώστε να έχει το κυρίαρχο χέρι ελεύθερο, για να κάνει παράλληλα κάτι άλλο, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει.

πηγή:govastileto.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση