Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

stogiatroefhboiasxhmhmurodia.jpg

Πότε και γιατί εμφανίζεται η βρωμιδρωσία; Τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από την άσχημη μυρωδιά.


Η δυσάρεστη οσμή στο σώμα μας οφείλεται στα βακτήρια που ζουν στο δέρμα και διασπούν πρωτεΐνες σε ορισμένα οξέα και ονομάζεται βρωμιδρωσία.Η βρωμιδρωσία εμφανίζεται όταν ένας άνθρωπος φτάνει στην εφηβεία 14-16 ετών στις γυναίκες και 15-17 ετών σε άρρενες. Οι παχύσαρκοι, εκείνοι που τρώνε τακτικά τα πικάντικα τρόφιμα, η παίρνουν ορισμένα φάρμακα καθώς και άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις, είναι πιο επιρρεπή.

Οι άνθρωποι και ειδικά οι έφηβοι με υπεριδρωσία, μπορεί επίσης να εμφανίζουν πιο συχνά το φαινόμενο αυτό. Και γίνεται γιατί στην ηλικία αυτή αρχίζει να αλλάζει το ορμονολογικό προφίλ και ιδίως τα ανδρογόνα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της βρωμιδρωσίας. Επίσης οι έφηβοι που αθλούνται, φορούν αθλητικά παπούτσια και αθλητικά ρούχα όπου τα περισσότερα είναι συνθετικά και επειδή ιδρώνουν πιο πολύ αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη βακτηρίων και στην κακοσμία. Άσχημη μυρωδιά είναι πιο πιθανό να συμβεί στα πόδια μας, μασχάλες, γεννητικά όργανα, αφαλό, πρωκτό και πίσω από τα αυτιά.

Τα Propionibacteria ζουν στους αγωγούς των σμηγματογόνων αδένων και στους έφηβους υπερλειτουργούν προσδίδοντας μια ξινή κάπως μυρωδιά.Ο Staphylococcus epidermidis, μπορεί να δώσει μια μυρωδιά η οποία είναι επίσης παρούσα σε αρκετούς τύπους τυριών.

Στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν δύο είδη ιδρωτοποιών αδένων, οι εκκρινείς και οι αποκρινείς αδένες. Οι εκκρινείς ιδρωτοποιοί αδένες βρίσκονται σε όλη την επιφάνεια του δέρματος και ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος και οι αποκρινείς ιδρωτοποιοί αδένες βρίσκονται κυρίως στις περιοχές του σώματος που υπάρχουν τρίχες (π.χ. μασχάλες και γεννητικά όργανα) και απελευθερώνουν χημικές ουσίες με χαρακτηριστική μυρωδιά, τις φερομόνες.
Η βρωμιδρωσία εκδηλώνεται κατά την εφηβεία, καθώς σε αυτό το στάδιο της ζωής αναπτύσσονται οι αποκρινείς αδένες. Η βρωμιδρωσία πλήττει συχνότερα τους άνδρες, καθώς παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες ιδρώτα σε σύγκριση με τις γυναίκες.Το βασικότερο βήμα για την αντιμετώπιση της βρωμιδρωσίας είναι η απομάκρυνση των βακτηρίων από τις περιοχές του σώματος που παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες ιδρώτα.
Θεραπευτικά προτείνουμε την αποφυγή όλων των ανωτέρω παραγόντων που προκαλούν βρωμιδρωσια μαζί με πλύσιμο της περιοχής με σαπούνι.

πηγή:iatronet.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση