Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

symvasis_stogiatro.jpg

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήθηκε 17/6/2016 στις 9.00 π.μ., καθόσον οι διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις δεν κατάφεραν να οδηγήσουν σε αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Πρέπει να γίνει Νομοθετική ρύθμιση για την ανανέωση των συμβάσεων μετά τις 30.6.2016, οπότε λήγουν οι συμβάσεις, προκειμένου να μπορούν να αποζημιωθούν οι πάροχοι, η προθεσμία μέχρι τότε είναι πολύ μικρή.

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος κατά την τοποθέτησή του, επέρριψε ευθύνες στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση.

Η κάλυψη των αναγκών, σε περίθαλψη των πολιτών, πρέπει να παρέχεται απρόσκοπτα, μέχρι να καθοριστούν οι νέες συμβάσεις, από την επιτροπή διαπραγμάτευσης και τους παρόχους υγείας και γι αυτό αποφασίστηκε η παράταση των συμβάσεων όλων των παρόχων υγείας μέχρι 31.10.2016, με την προϋπόθεση οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν το συντομότερο δυνατόν και να γίνουν οι νέες συμβάσεις.

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. ζήτησε επίσης όσον αφορά τις επισκέψεις των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, να προστεθεί πέραν της ανανέωσης, πρόταση του ΕΟΠΥΥ προς το Υπουργείο για σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, για όσους ιατρούς το επιθυμούν, με προτεραιότητα ιδιαίτερα στους νέους ιατρούς που μαστίζονται από την ανεργία, υποαπασχόληση και τη μετανάστευση.

Η πρόταση του Προέδρου του Π.Ι.Σ. έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ.

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. ως θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα υγείας, αλλά και ως μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, είναι σε επαφή με τους παρόχους υγείας, όλων των κλάδων, προκειμένου οι νέες συμβάσεις να γίνουν σύντομα, ώστε το πλαίσιο λειτουργίας να είναι σύγχρονο, οι οικονομικές υποχρεώσεις να εκπληρώνονται εντός των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ και η περίθαλψη των ασθενούς να προσφέρεται με ποιοτικά κριτήρια ελέγχου από τους Τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους και τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις από ιδιωτικούς φορείς.

Έχουν ανανεωθεί επανειλημμένα οι συμβάσεις, γιατί οι παρελκυστικές τακτικές και οι καθυστερήσεις, χωρίς υπαιτιότητα των ιατρών, αλλά της επιτροπής διαπραγμάτευσης και του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν καταλήξει μέχρι σήμερα σε αποτέλεσμα, παρά τις έντονες πιέσεις μας προς την κατεύθυνση αυτή.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση