Διατροφή

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

  • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
  • Θεραπεία με
  • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
  • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ  ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
  • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
  • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
  • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

glass-milk

Η κατανάλωση γάλακτος και συγκεκριμένα, τριών ποτηριών την ημέρα λειτουργούν αποτρεπτικά για την εμφάνιση παθήσεων, όπως οι νόσοι του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Κάνσας, εντόπισαν σχέση μεταξύ της κατανάλωσης γάλακτος και υψηλών επιπέδων ενός φυσικού αντιοξειδωτικού, της γλουταθειόνης, στους εγκεφάλους των ηλικιωμένων ατόμων.

Το ισχυρό αυτό αντιοξειδωτικό μπορεί να ελαχιστοποιήσει τη βλάβη που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στα εγκεφαλικά κύτταρα, εξουδετερώνοντας το οξειδωτικό στρες. Το οξειδωτικό στρες είναι γνωστό ότι εμπλέκεται σε πολλές παθήσεις, περιλαμβανομένων των νόσων Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.

Ειδικότερα, οι ερευνητές ζήτησαν από 60 εθελοντές να περιγράψουν τη διατροφή που έκαναν λίγο καιρό πριν υποβληθούν σε εγκεφαλικές απεικονίσεις, ώστε να καταγραφούν τα επίπεδα της γλουταθειόνης.

Παρατήρησαν λοιπόν ότι εκείνοι που δήλωσαν ότι είχαν καταναλώσει πρόσφατα γάλα είχαν την περισσότερη γλουταθειόνη στον εγκέφαλό τους. Συγκεκριμένα, αυτοί που έπιναν περίπου τρία ποτήρια γάλα την ημέρα είχαν τα υψηλότερα επίπεδα του αντιοξειδωτικού.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση