Διατροφή

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

dieunis_omosp_glikjantikos_mren.jpg

Ευρωπαϊκή Ημέρα Παχυσαρκίας: Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας (EASO) στην αύξηση της ευαισθητοποίησης για μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα.

Η 21η Μαΐου έχει επιλεγεί ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Παχυσαρκίας (EOD), μία σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας (EASO). Με θέμα τη «Δράση για ένα Πιο Υγιές Μέλλον», η Ευρωπαϊκή Μέρα Παχυσαρκίας αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την αύξηση της ευαισθητοποίησης και της γνώσης σχετικά με το συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα της παχυσαρκίας και των νοσημάτων που τη συνοδεύουν.

Παχυσαρκία: ένα πρόβλημα υγείας, που όμως δεν είναι ανίατο!

Η παχυσαρκία δεν είναι τίποτα περισσότερο από την ενεργειακή ανισορροπία που προκαλείται όταν οι θερμίδες που προσλαμβάνονται είναι υψηλότερες από τις θερμίδες που δαπανώνται, όμως, οι αριθμοί στην Ευρώπη δεν είναι τόσο αισιόδοξοι. Εκτιμάται ότι το 23% των γυναικών και το 20% των ανδρών είναι σήμερα παχύσαρκοι1, ενώ μέχρι το 2030, υπολογίζεται ότι πάνω από το 50% του ευρωπαϊκού πληθυσμού θα είναι παχύσαρκο2. Ωστόσο, η παχυσαρκία δεν είναι ανίατη! Αντιθέτως, μπορεί να προληφθεί ακόμα και να αναστραφεί με μικρά αλλά ουσιαστικά βήματα στην καθημερινή ζωή, όπως με πιο έξυπνη και υγιεινή διατροφή, τακτική άσκηση, συμμετοχή σε λιγότερο καθιστικές δραστηριότητες, ακόμη και με καλύτερο ύπνο.

Ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά: ένας σύμμαχος στον έλεγχο του βάρους

Δεδομένου ότι ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά το βάρος του είναι ο περιορισμός της πρόσληψης θερμίδων, κυρίως από τα συνολικά λιπαρά και τα σάκχαρα, τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά αποτελούν μια «γλυκιά» λύση για εκείνους που δεν θέλουν να χάσουν τη γλυκιά γεύση, αλλά, επίσης, δεν θέλουν να προσλάβουν επιπλέον θερμίδες3.

Η αντικατάσταση των σακχαρούχων τροφίμων και ροφημάτων με εκείνα που αποκτούν γλυκιά γεύση με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά μπορεί να μειώσει την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων κατά 10% και να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους χωρίς το αίσθημα στέρησης, ή την αύξηση της όρεξης για γλυκιά γεύση4.

Πιστεύοντας ακράδαντα στη δύναμη της ευαισθητοποίησης σχετικά με την πρόληψη σημαντικών θεμάτων υγείας, η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) είναι υπερήφανη για την υποστήριξη της EASO σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια κατά της παχυσαρκίας και δεσμεύεται να παραμείνει ένας στενός συνεργάτης σε παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) είναι επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι θα είναι παρούσα εκεί όπου λαμβάνει χώρα επιστημονικός διάλογος σχετικά με την παχυσαρκία και θα συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής για την Παχυσαρκία (EuropeanObesitySummit) στο Γκέτεμποργκ από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουνίου. 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση