Διατροφή

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

kathari_deytera_giannitsopoulou.jpg
Από την Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου, Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο, MSc, MBA, SRD
Αυτή η πρώτη μέρα της Μεγάλης Σαρακοστής καλείται «Καθαρά Δευτέρα» επειδή οι Χριστιανοί πρέπει να ξεκινήσουν την ιερή περίοδο με «καθαρές καρδιές και καλές προθέσεις».

efet_sarakostiana.jpg
Κατά την περίοδο της μεγάλης Σαρακοστής και ειδικότερα την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τις διατροφικές μας συνήθειες, προβαίνουμε στην κατανάλωση συγκεκριμένων νηστίσιμων τροφίμων, πολλά εκ των οποίων θεωρούνται ευαλλοίωτα.

trapezi_kathari_deftera.jpg

Η Καθαρά Δευτέρα είναι αργία και γιορτινή μέρα. Αποτελεί την αρχή της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής (σχεδόν 40 ημέρες) και από άποψη διατροφικής κατανάλωσης θα έπρεπε να είναι καθαρά νηστίσιμη μέρα, με αποχή από τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, αλλά και από τυχόν υπερβολές.

afrodisiakes-trofes.jpg

Τελικά «ο έρωτας περνάει από το στομάχι»;

giannitsopoulou_spinach.jpg

Πρόκειται για ένα πράσινο, φυλλώδες λαχανικό που είναι οικονομικό και προσιτό για όλους. Είναι πλούσια πηγή ορυκτών, βιταμινών, χρωστικών ουσιών και φυτοθρεπτικών ουσιών.