Άσκηση

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

running

Η ευεργετική επίδραση που έχει η άσκηση στην υγεία μας επιβεβαιώνεται με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of the American College of Cardioloy, επισημαίνοντας πως ακόμα και μικρές δόσεις φυσικής δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου και του περπατήματος, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

«Τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την θετική επίδραση της άσκησης είναι σημαντικά για την ενημέρωση της καρδιολογικής κοινότητας. Και πιστεύουμε πως μια μορφής χαλαρής άσκηση είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη σε σχέση μάλιστα με την καθόλου άσκηση ή την έντονη γυμναστική χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία», αναφέρει η συγγραφέας της μελέτης Δρ. Valentin Fuster.

Στο πλαίσιο μελέτης, οι ερευνητές μελέτησαν την ένταση και τη διάρκεια της αερόβιας άσκησης που θεωρείται η πιο ευεργετική για την καρδιά και διαπίστωσαν πως μια μέτριας σε ένταση άσκηση σε καθημερινή βάση μπορεί να μειώσει το ποσοστό θνησιμότητας, ειδικά στους ανθρώπους των αναπτυγμένων χωρών.

Επίσης, παρατήρησαν πως η έντονη και σκληρή άσκηση μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Παρόλ’ αυτά, οι επιστήμονες τονίζουν πως τα οφέλη της άσκησης σε κάθε περίπτωση υπερτερούν των κινδύνων. Ειδικότερα, οι ασθενείς που πάσχουν από καρδιαγγειακή νόσο μόνο κέδρος έχουν από την καθημερινή σωματική δραστηριότητα. Γι’ αυτό, όπως αναφέρουν, συμβουλεύουν όλους να γυμνάζονται καθημερινά σε χαλαρό ρυθμό.

Διαβάστε επίσης: Tips για ασφαλές τρέξιμο το χειμώνα!

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση