Άσκηση

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

coffee before workout

Η καφεΐνη στον καφέ μπορεί είναι εξίσου ωφέλιμη στην αντοχή των αθλητών με τα χάπια καφεΐνης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism.

Ενώ προηγούμενες έρευνες δείχνουν τα δυνητικά οφέλη του καφέ, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Georgiaτων ΗΠΑ, που πραγματοποίησαν την ανάλυση, δήλωσαν ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν περισσότερες έρευνες για την αποτελεσματικότητα στους αθλητές.

Γενικότερα, υπάρχει η πεποίθηση ότι ο καφές δεν έχει τα ίδια οφέλη με αυτά της καθαρής καφεΐνης. Γι’ αυτό και οι ερευνητές, προσπάθησαν μέσω ανάλυσης 9 μελετών, να διαπιστώσουν με περισσότερη σαφήνεια την επίδραση του καφέ.

Στις δοκιμές, οι συμμετέχοντες είτε έκαναν ποδήλατο είτε έτρεχαν μετά την κατανάλωση καφέ. Στη συνέχεια ασκήθηκαν έντονα και οι ερευνητές μέτρησαν την επίδοσή τους.

Όπως διαπιστώθηκε, όσοι συμμετέχοντες έπιναν καφέ, κατέγραψαν σημαντική βελτίωση στην αντοχή, σε 5 από 9 έρευνες, με μέση βελτίωση 24,2% έναντι συμμετεχόντων που δεν έπιναν καφέ. Σε τρεις από 6 έρευνες φάνηκε ότι ο καφές μείωνε την προσπάθεια στους αθλητές.

Ωστόσο, θα πρέπει κάποιος να είναι προσεκτικός στην κατανάλωση καφέδων, καθώς ενδέχεται να μη γνωρίζει ακριβώς πόση καφεΐνη περιέχεται σε ορισμένους καφέδες.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση