Άσκηση

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

aerobic

Ασκήσεις που αυξάνουν τους παλμούς της καρδιάς σίγουρα συμβάλλουν στη βελτίωση των αναπνευστικών προβλημάτων, αναφέρει νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Thorax.

Σύμφωνα λοιπόν με πρόσφατη έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Σάο Πάολο, η αερόβια άσκηση ενδεχομένως να είναι η καταλληλότερη μορφή άθλησης για ασθενείς που υποφέρουν από άσθμα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της μελέτης, επιλέχθηκαν 43 άνθρωποι ηλικίας 20-59 ετών που εμφάνιζαν μέτριας έως και σοβαρής μορφής άσθματος από τους οποίους ζητήθηκε να κάνουν 30λεπτες ασκήσεις αναπνοής γιόγκα, 2 φορές την εβδομάδα ή τις αναπνευστικές ασκήσεις και 35λεπτη άσκηση με διάδρομο 2 φορές την εβδομάδα.

Μετά από 3 μήνες, όσοι ανήκαν στην ομάδα του διαδρόμου έδειξαν μεγαλύτερη μείωση στη βαρύτητα του άσθματος και περισσότερη βελτίωση στην ποιότητα ζωής. Οι ερευνητές μελέτησαν την υπεραντιδραστικότητα των βρόγχων των ασθενών και ανακάλυψαν σημαντικές βελτιώσεις σε όσους έκαναν αερόβια άσκηση. Παράλληλα, παρατήρησαν και μείωση των επιπέδων πρωτεϊνών που συνδέονται με τη φλεγμονώδη απόκριση του οργανισμού, που είναι σημαντικό στοιχείο στο άσθμα.

Η άσκηση συνιστάται συχνά σε ασθενείς με άσθμα, επειδή ενισχύει τη σωματική φόρμα, την ποιότητα ζωής και μειώνει την ανάγκη για εισπνοές. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν τα οφέλη της άσκησης ξεπερνούν τις δυνητικές βλάβες, γι’ αυτό οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους πριν ξεκινήσουν οποιαδήποτε μορφή αερόβιας άσκησης.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση