εταιρικά νεα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
asdfasdfasdfadsfsadfdfsdfsdfsdfsdf423wfr.jpg
Τα σχέδιά τους να αυξήσουν τα αποθέματα φαρμάκων τους στη Βρετανία ανακοίνωσαν οι φαρμακευτικές εταιρίες προκειμένου να είναι έτοιμες σε περίπτωση που  έχουμε τελικά μία «άτακτη» έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Η Γαλική Sanofi και η ελβετική Novartis επιβεβαίωσαν την Τετάρτη ότι τακτοποιούν τα  αποθέματά τους  για να προετοιμαστούν για ένα σενάριο όπου δεν θα υπάρξει συμφωνία Brexit.

Ο Hugo Fry, διευθύνων σύμβουλος στο Sanofi, στο Ηνωμένο Βασίλειο  δήλωσε ότι η εταιρεία είχε εξασφαλίσει πρόσθετη χωρητικότητα αποθήκης για να αυξήσει το απόθεμα φαρμάκων στη Βρετανία για 14 εβδομάδες από τις συνηθες 10.

Sanofi προσπαθεί με σχέδια έκτακτης ανάγκης ωα εξασφαλίσει ότι οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν πρόσβαση στις θεραπείες που χρειάζονται", δήλωσε ο Fry σε μια δήλωση.

Η δράση της Sanofi αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το The Wall Street Journal. Η Novartis δήλωσε ότι σχεδιάζει να «διατηρήσει αυξημένα αποθέματα» στη Βρετανία.

Ο αργός ρυθμός των διαπραγματεύσεων του Brexit έχει αυξήσει τους φόβους κατά τις τελευταίες εβδομάδες ότι η Βρετανία μπορεί να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση το Μάρτιο του 2019 χωρίς μεταβατική συμφωνία για να την κρατήσει προσωρινά στην ενιαία αγορά και τελωνειακή ένωση.

Η κατάρρευση της συμφωνίας θα συνεπαγόταν πρόσθετη γραφειοκρατία και συνοριακούς ελέγχους για τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακευτικών.

Σύμφωνα με την Merck της Γερμανίας, 35 εκατομμύρια πακέτα που περιέχουν φάρμακα αποστέλλονται κάθε μήνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περίπου 45 εκατομμύρια πακέτα ταξιδεύουν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η Merck αρνήθηκε να σχολιάσει συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά δήλωσε ότι σχεδιάζει διάφορα σενάρια.

Η Pfizer δήλωσε ότι "έχει πραγματοποιήσει λεπτομερείς αξιολογήσεις της χρήσης όλων των φαρμάκων μας με στόχο  τη διασφάλιση να συνεχίσουμε να τα διαθέτουμε".

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Matt Hancock είπε στο βρετανικό κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να εξασφαλίσει ότι "ο τομέας της υγείας και η βιομηχανία είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία".

Η Sanofi ανέφερε ότι χωρίς μια μεταβατική συμφωνία, η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων θα θεωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο τρίτη χώρα και θα ασκήσει επιπλέον ελέγχους σε όλα τα εισαγόμενα φάρμακα.

Για να προετοιμαστεί γι 'αυτό, μετατοπίζει ορισμένες θέσεις εργασίας στον έλεγχο, τον ποιοτικό έλεγχο και την επισήμανση από το Ηνωμένο Βασίλειο σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον περασμένο μήνα η AstraZeneca ανέφερε ότι θα αυξήσει τα αποθέματα των φαρμάκων της στη χώρα κατά περίπου 20% ενώ η Roche, η μεγαλύτερη παραγωγός αντικαρκινικών φαρμάκων, έχει επισημάνει ότι λαμβάνει «κατάλληλα μέτρα», ώστε να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών στη Βρετανία.

Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline δήλωσε επίσης ότι θα ενισχύσει τις δραστηριότητές της στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση μπροστά πριν από το Brexit.

Η βρετανική κυβέρνηση κατηγορήθηκε τις τελευταίες ημέρες ότι δεν έκανε αρκετά για να προετοιμαστεί για ένα Brexit.

Άλλη μία μάχη αφορά τη δυνητική έλλειψη τροφίμων και αν η κυβέρνηση ή οι επιχειρήσεις πρέπει να αποθηκεύουν προμήθειες.

Η Ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η βιομηχανία δεν έχει την ικανότητα να αποθηκεύει αποθέματα.


Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση