DSC_2339b.jpg

Ο κύριος Αντώνης Βουκλαρής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής μας εξηγεί τα σημεία υπεροχής που κάνουν την Ευρωκλινική να ξεχωρίζει εδώ και 20 χρόνια στον κλάδο των ιδιωτικών υπηρεσίών υγείας

stogiatro.gr: Σε τι οφείλεται η κατακόρυφη ανάπτυξη του Ομίλου Ευρωκλινικής που σημειώνεται τα τελευταία 3 χρόνια;

A. Βουκλαρής: Τα τελευταία 3 χρόνια, πραγματοποιήσαμε μία σειρά από σημαντικές επενδύσεις, κατακτήσαμε αξιοσημείωτες βραβεύσεις και πιστοποιήσεις και πάντα σε συνδυασμό με το άριστα εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό μας, καταφέραμε να κερδίσουμε ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη του κόσμου και αυτό είχε σημαντικό αντίκτυπο στα οικονομικά μας αποτελέσματα και την κερδοφορία μας.

Σπουδαίο ρόλο σε αυτό έπαιξε φυσικά και η ανάπτυξη των σχέσεων με όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες και τα δημόσια ταμεία, καθώς και η ευελιξία μας να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της αγοράς.

Επιπλέον ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά μας ήταν και η μεταφορά της Παιδιατρικής μας κλινικής από την Λ. Αχαρνών στο νέο πενταόροφο κτίριο δίπλα ακριβώς από την Ευρωκλινική Αθηνών .

Η μεταφορά της Ευρωκλινικής Παίδων στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, 50 μέτρα από το Μετρό των Αμπελοκήπων, οδήγησαν σε σημαντική αύξηση των εσόδων ή οποία σε συνδυασμό με τη μείωση του λειτουργικού κόστους από την γειτνίαση με την Ευρωκλινική Αθηνών βελτίωσαν σημαντική τα περιθώρια κερδοφορίας του Ομίλου.

Τέλος, το 2017, ξεκίνησε και η λειτουργία του νέου πολυιατρείου της Ευρωκλινικής «ΣΗΜΕΙΟ ΔΥΟ», σε ένα νέο κτήριο, κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υγείας, πρόληψης και ομορφιάς δημιουργώντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.

eurwkliniki-athinwn-upiresies-ugeias-me-eurwpaiki-sfragida.w_l.jpgΑθηνών-Παίδων.gif

stogiatro.gr: Γιατί ένας ασθενής θα επιλέξει την Ευρωκλινική και τις υπηρεσίες της;

A. Βουκλαρής: Η Ευρωκλινική μετρά 20 χρόνια πορείας προσφέροντας κορυφαίες υπηρεσίες υγείας πάντα με επίκεντρο τον ασθενή. Αυτό που ξεχωρίζει την Ευρωκλινική είναι η ασθενοκεντρική της φιλοσοφία, η δέσμευση στην ασφάλεια και την ποιότητα των υπηρεσιών και όλα αυτά σε απόλυτα ανταγωνιστικές τιμές.

Οι πρωτοπορίες μας τόσο σε θέματα ποιοτικού ελέγχου και πιστοποιήσεων όσο και στην μέτρηση της απόδοσης των λειτουργικών μας συστημάτων σε συνδυασμό με την παροχή ανθρώπινης φροντίδας σε όλους τους ασθενείς μας είναι μερικά από τα σημεία που χαρακτηρίζουν την Ευρωκλινική και την ξεχωρίζουν.

stogiatro.gr: Ποιες είναι οι σημαντικότερες επενδύσεις της Ευρωκλινικής τα τελευταία χρόνια και ποια είναι τα αμέσως επόμενα σχέδια της Διοίκησης σε ότι αφορά την ανάπτυξη των υπηρεσιών της;

A. Βουκλαρής: Ο Όμιλος Ευρωκλινικής ξεκινώντας από το 2017 αναβαθμίζει συνεχώς τις κτιριακές του υποδομές και τον πάγιο ιατροτεχνολογικό του εξοπλισμό με επενδύσεις που αναμένεται να ξεπεράσουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Αρχικά προχωρήσαμε σε σημαντικές κτιριακές παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν ριζική ανακαίνιση ορόφων, χειρουργείων και ΜΕΘ.

Έγινε σημαντική αναβάθμιση στα συστήματα κλιματισμού των χειρουργείων με σκοπό εκτός από την καλύτερη ρύθμιση της θερμοκρασίας, την προστασία των εργαζομένων και των ασθενών από αερόβιες μολύνσεις. Με σκοπό την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, προστέθηκε ειδική μονάδα τεχνητού νεφρού τελευταίας τεχνολογίας.

Μειώσαμε το ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου με χρήση φωτισμού LED και την εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου. Επιπλέον γίνεται παραγωγή και διαχείριση ιατρικού οξυγόνου απευθείας στις εγκαταστάσεις μας με αποτέλεσμα την μέγιστη ασφάλεια των ασθενών μας.

Οι επενδύσεις συνεχίστηκαν με την αγορά του νέου συστήματος ρομποτικής χειρουργικής DA-VINCI Si, καθώς και νέου υπερσύγχρονου εξοπλισμού για τα κεντρικά μας εργαστήρια, το τμήμα υπερήχων, το ενδοσκοπικό τμήμα καθώς και τη ΜΕΘ. Εγκαταστήσαμε νέα Μονάδα ΩΡΛ στην Ευρωκλινική Παίδων και εγκαινιάσαμε μία νέα, στρατηγική συνεργασία με το οφθαλμολογικό ινστιτούτο LaserVision, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη αναβάθμιση του εξοπλισμού του Οφθαλμολογικού Τμήματος και των οφθαλμολογικών χειρουργείων της Ευρωκλινικής Αθηνών, με νέα μηχανήματα όπως Οπτική Τομογραφία Συνοχής (OCT), Τοπογραφία κερατοειδούς και εγκατάσταση νέου μηχανήματος φακοθρυψίας συνοδευόμενο από πλήρη εξοπλισμό χειρουργείου για επεμβάσεις Καταρράκτη.

Οι επενδύσεις στις υποδομές συνεχίζονται και το 2018 με την εγκατάσταση νέου, δεύτερου Μαγνητικού Τομογράφου νέας γενιάς και νέου Μαστογράφου με δυνατότητα τομοσύνθεσης.

 DSC_5357.jpgDSC_0471n.jpg

stogiatro.gr: Στα χρόνια της κρίσης η αγορά της υγείας στη χώρα μας μεταλλάχτηκε, αυτό σε τι άλλαξε την Ευρωκλινική από το παρελθόν;

A. Βουκλαρής: Πιστεύουμε ότι στο απαιτητικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, το μέλλον ανήκει σε όσους μπορούν να καταλάβουν και να υιοθετήσουν τις σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και επιχειρείν.

Στην Ευρωκλινική μετά από τρία χρόνια σκληρής και συντεταγμένης προσπάθειας καταφέραμε να εξελιχθούμε σε μια υγιή και συνεχώς αναπτυσσόμενη επιχείρηση που πρωτοπορεί σε πολλούς τομείς διαθέτοντας μια ομάδα στελεχών που έχουν αποδείξει την αξία τους και την προσήλωσή τους. Έχοντας αυτά ακριβώς τα εχέγγυα νομίζουμε ότι πλέον είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το ρόλο που μας αναλογεί στις επόμενες εξελίξεις στον κλάδο.

stogiatro.gr: Πόσο βοηθάει το ότι η Ευρωκλινική είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας υγείας στο κέντρο της Αθήνας.

A. Βουκλαρής: Με την συγκέντρωση της Ευρωκλινικής Αθηνών, της Ευρωκλινικής Παίδων και του νέου Πολυιατρείου μας Σημείο Δ.Υ.Ο στην καρδιά της Αθήνας, δημιουργείται η έννοια ενός Ιδιωτικού Νοσοκομείου Πόλης. . Ο Όμιλος Ευρωκλινικής καλύπτει με αυτό τον τρόπο ένα πολύ μεγάλο κενό που υπήρχε μέχρι τώρα , προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας για όλη την οικογένεια στο κέντρο της πόλης.

emergency.jpg59950430309.jpg

stogiatro.gr: Η καινοτομία είναι στις προτεραιότητες της Ευρωκλινικής και σε ποιους τομείς κινείται;

A. Βουκλαρής: Η προσήλωση στην καινοτομία αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ευρωκλινική. Τα τελευταία χρόνια εφαρμόσαμε μία σειρά από καινοτομίες οι οποίες κινούνται γύρω από την ασθενοκεντρικη μας φιλοσοφία .

Χαρακτηριστικά αναφέρω τη δημιουργία του Σημείου Ε.Ν.Α (Εξυπηρέτησης Νοσηλευόμενων Ασθενών), όπου ο κάθε ασθενής συναντά τον Προσωπικό του Οδηγό ο οποίος βρίσκεται δίπλα του από τη στιγμή που θα κλείσει το ραντεβού μέχρι το εξιτήριό του.

Έτσι ο ασθενής γνωρίζει, πλέον, ότι για οτιδήποτε χρειαστεί, θα έχει έναν άνθρωπο δίπλα του να τον βοηθήσει, να τον κατευθύνει και να διαχειριστεί όλες τις απρόσωπες και τυπικές διαδικασίες του νοσοκομείου με ανθρωπιά, ευελιξία και κατανόηση. Επιπλέον στις κλινικές μας λειτουργεί valet parking όπου με πολύ μικρή χρέωση ημερησίως μπορούν οι ασθενείς και οι συγγενείς τους να αφήνουν έξω από την κλινική το αυτοκίνητό τους και να μη ταλαιπωρούνται.

Το επιστέγασμα όλων αυτών των καινοτομιών μας ήταν σε πανευρωπαϊκή πρωτιά η πιστοποίηση μας ως «Patient’s Friendly Hospital».

Αλλά και στον τομέα της ιατρικής επιστήμης πρωτοπορούμε. Το Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων της Ευρωκλινικής είναι το πρώτο πιστοποιημένο χειρουργικό «Center of Excellence» στην Ελλάδα και πολύ πρόσφατα ακολούθησε και το Κέντρο Καρδιοχειρουργικής του Νοσοκομείου μας, πιστοποιώντας έτσι το υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης και εμπειρίας των Επιστημόνων Ιατρών μας και την εφαρμογή καινοτόμων χειρουργικών τεχνικών που αναγάγουν την Ευρωκλινική σε κέντρο αναφοράς διεθνώς.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links